RECEPT | CINNAMON GRANOLA UIT DE AIRFRYER

Zelf granola maken zorgt vaak voor de allerbeste, lekkerste en gezondste granola. Allemaal omdat je zelf kunt bepalen wat je er in doet, je hebt zelf de controle over de eventuele toegevoegde suikers en je kunt dus ook zelf de voedingswaarden beïnvloeden. Vind ik fijn. Maar wist je dat je granola ook prima in de Airfryer kunt bereiden? Bij de Homie at Home set van Homie Airfryer zit een kleine baking pan die perfect is om onder andere je granola in te bereiden. Bakpapiertje op de bodem, granola er in, af en toe even schudden en klaar. Mocht je geen baking pan voor je Airfryer hebben dan kun je ook gewoon een bakpapiertje op de bodem van je mandje leggen. Zorg alleen dat je rondom een centimeter vrij houdt voor de luchtcirculatie. Deze granola is een receptje wat ik stiekem al heel vaak heb gemaakt, maar nooit eerder met jullie heb gedeeld. Stom eigenlijk, want hij is onwijs lekker!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermout
  • 50 gram ongebrande notenmix
  • 15 gram pindakaas
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 10 gram agavesiroop
  • 2 theelepels kaneel

Wat ga je doen?

  • Verwarm de Airfryer alvast voor op 160 graden.
  • Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een kom en roer dit goed door elkaar, voeg eventueel wat meer kaneel toe als je dit lekker vindt.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
  • Doe de gesmolten kokosolie bij de rest van de ingrediënten en roer het er doorheen, je krijgt nu een soort van crumble structuur.
  • Beleg je baking pan of het mandje van je Airfryer met bakpapier. Laat bij het mandje een centimeter rondom vrij voor de luchtcirculatie.
  • Schep de granola er op en zet voor 15 minuten in de Airfryer. Tussendoor is het wel verstandig om het even door elkaar te schudden om te voorkomen dat het 1 grote koek wordt.
  • Wanneer de 15 minuten voorbij zijn doe je de granola op een bord en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is, is de granola super krokant.
  • In een afgesloten pot kun je dit zeker een paar weken bewaren.

Dit hele recept bevat 701 calorieën waarvan 32,8 gram koolhydraten, 16,6 gram eiwitten en 53,9 gram vetten. Ik kan hier zo’n 5 keer van eten en neem dan een portie van ongeveer 30 gram. Deze portie bevat 140 calorieën waarvan 6,6 gram koolhydraten, 3,3 gram eiwitten en 10,8 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie