RECEPT | SKINNY FRITTATA

Oh guys, I looove frittata! Sowieso ben ik gek op alles met ei en kaas, intense liefde. Maar frittata dus. Vaak bak ik ze gewoon in de pan. Ooit probeerde ik al eens een frittata te maken in de oven, alleen liet ik die uit mijn handen vallen over de keukenvloer. Eindstand dus geen idee of hij lekker was. Afgelopen weekend was het tijd voor een herhaling en die pakte verrassend goed uit (en viel niet op de grond). Deze frittata bevat lekker veel eiwitten en weinig koolhydraten, ideaal dus wanneer je koolhydraatarm eet. Daarnaast is het ook nog geschikt als after workout snack. Voor mij als kleine eter is dit perfect voor het avondeten maar het is natuurlijk ook een prima lunch. Heb je nog wat puntjes over? Je kunt ze gewoon invriezen voor een andere keer.

Voor 1 frittata heb je nodig:

  • 300 gram verse spinazie
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 5 eieren
  • 200 gram hüttenkäse
  • 125 gram geraspte kaas (30+)
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • zeezout

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en de puntpaprika’s in kleine blokjes.
  • Voeg de ui toe aan een hete wok met wat kokosolie op matig vuur.
  • Als de ui glazig is voeg je de puntpaprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Bak in de tussentijd de spinazie gaar in een andere pan.
  • Roer de 5 eieren in een grote kom samen met de hüttenkäse, wat cayennepeper, paprikapoeder en zeezout.
  • Voeg de gewokte groenten toe aan het eiermengsel (let op dat eventueel vrijgekomen vocht van de groenten NIET in het eiermengsel komen, anders wordt de frittata te vochtig!).
  • Breng het mengsel indien nodig nog wat op smaak met de kruiden en zorg dat alles gelijkmatig verdeeld is in de kom.
  • Neem een ovenschaal of bakvorm en bedek deze met bakpapier en giet hier het eiermengsel in.
  • Halveer de cherrytomaatjes en leg deze met de bolle kant naar beneden (anders komt al het vocht op de korst waardoor deze niet zo krokant kan worden) bovenop het eiermengsel.
  • Strooi nu de geraspte kaas erover voor lekkere krokante korst. Een klein beetje is hiervoor al genoeg, doe dit naar smaak.
  • Zet de frittata voor 35 minuten in de oven. Check na 25 minuten even hoe het ervoor staat, de baktijd kan namelijk per oven verschillen.

Ik sneed de frittata in 6 punten, 1 punt bevat 145 calorieën waarvan 3,5 gram koolhydraten, 13,6 gram eiwitten en 8,3 gram vetten. Dikke vette prima dacht ik zo.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

2 thoughts on “RECEPT | SKINNY FRITTATA

  1. Marieke

    Ziet er supergoed uit! Ga ik binnenkort eens proberen denk ik 😀

    1. wayofhealth

      Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie