MIJN 5 FAVORIETE RECEPTEN UIT KILLERBODY 2

Wauw, wat een ophef ontstond er toen Killerbody 2 uit kwam afgelopen januari. Niet alleen richting Fajah Lourens (oke, sommige opmerkingen had ze beter iets anders kunnen formuleren of gewoon niet moeten zeggen), maar ook richting bloggers die het boek niet afkraakten. Zo ook naar mij. Ik zou mensen anorexia aanpraten omdat ik dit dieet promoot. Ik vond het bijzonder, maar het laat vooral zien dat de mensen met deze opmerkingen totaal niet de moeite hebben gelezen mijn reviews te lezen. Ben je benieuwd naar mijn mening? Mijn review over het eerste boek vind je hier, mijn review over het tweede boek kun je hier bekijken. Anyway, door alle ophef wordt de inhoud van Killerbody 2 compleet vergeten, want wat is dit een onwijs tof receptenboek! Ik heb al een heleboel recepten uitgeprobeerd de afgelopen maanden en daar sprongen er 5 uit. Deze 5 ga ik vandaag met je delen zodat jij er ook van kunt genieten. De afbeeldingen in deze blog komen uit het boek en zijn dus niet van mijzelf.

Perzik met ricotta uit de oven

Dit ziet er toch uit als een feestje! Dit ontbijtje trok me in eerste instantie aan omdat het weer eens iets anders is dan de standaard yoghurt, kwark of proteïne pannenkoeken. Daarnaast lijkt het een heleboel werk, maar dat valt reuze mee. En al denk je daar anders over, geloof me dat het de moeite waard is.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 30 gram eiwitpoeder, ik gebruikte Whey Perfection
  • 120 gram ricotta
  • 4 halve perziken uit blik
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram pistachenoten
  • ½ limoen

Wat ga je doen:

  • Zet de oven op grillstand en verwarm hem voor op 180 graden.
  • Meng de whey door de ricotta totdat je een glad mengsel hebt.
  • Leg de perzikhelften in een vuurvaste schaal en vul ze met het ricottamengsel. Zet de schaal ongeveer 2-3 minuten onder de ovengrill tot de perziken door en door warm zijn.
  • Haal de schaal uit de oven. Strooi tot slot het amandelschaafsel en de pistachenoten erover en rasp wat limoenschil over de perziken.

Per persoon bevat dit recept 316,3 calorieën waarvan 24,42 gram koolhydraten, 26,64 gram eiwitten en 18,77 gram vetten.

Kip in krokant jasje van havermout

Dit receptje noemde ik al in mijn review van het boek en deze is hier zelfs al meerdere keren voorbij gekomen. Zowel bij mij als bij vriendlief favoriet. Een superfijne lunch voor in het weekend of heerlijk als lichte avondmaaltijd met een salade on the side.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 60 gram havermout
  • Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld gerookte paprikapoeder of piri-piri
  • 2 eiwitten
  • Optioneel: chilisaus
  • 4 satéprikkers

Wat ga je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Pak 2 diepe borden en doe in het ene bord de havermout met de kruiden. Klop in het andere bord het eiwit op.
  • Doop de stukken kip eerst in het eiwitmengsel en daarna in het havermoutmengsel.
  • Rijg de stukken aan vier satéprikkers en leg deze op de bakplaat. Bak de spiesjes 25 minuten in de hete oven.

Per persoon (zonder chilisaus) bevat dit recept 364,5 calorieën waarvan 18,72 gram koolhydraten, 53,55 gram eiwitten en 7,8 gram vetten.

Vegetarische quiche

Een quiche is wat mij betreft altijd goed. Zeker een miniquiche zoals deze. Je kunt hem ’s avonds maken om hem de volgende dag als lunch mee te nemen naar je werk. Koud is hij lekker, maar je kunt hem natuurlijk ook nog even opwarmen in de magnetron. Hoe dan ook, aanrader dit.

Voor 2 miniquiches heb je nodig:

Voor het deeg

  • 2 eiwitten
  • 25 gram eiwitpoeder zonder smaak
  • 25 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bruschettakruiden
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Peper en zout
  • Boter, om in te vetten

Voor de vulling

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels amandelmelk
  • 100 gram courgette
  • 50 gram prei
  • ½ ui
  • 30 gram broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram feta (10% vet)
  • Peper en zout

Wat ga je doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix alle ingrediënten voor het deeg in een blender of keukenmachine tot een glad beslag. Vet de quichevormpjes in en giet het beslag erin. Zet de vormpjes ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Klop voor de vulling de eieren met de amandelmelk los in een kom.
  • Snijd de courgette, prei, ui, broccoli, knoflook en feta in kleine stukjes en voeg deze toe aan het eimengsel. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal na 15 minuten de quichevormpjes met het deeg uit de oven. Giet de vulling erin en bak de quiches nog 30 minuten tot de eieren gestold zijn.

Per miniquiche bevat dit recept 214,25 calorieën waarvan 12,51 gram koolhydraten, 25,74 gram eiwitten en 6,63 gram vetten.

Roti

Ook dit recept heb ik al voorbij laten komen in mijn review en gezien de Surinaamse roots van vriendlief moest dit recept natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ik vond het heerlijk, vriendlief heeft liever de roti van zijn moeder, maar heeft wel heerlijk gegeten.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 200 gram aardappels, geschild en in grote blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 gekookte eieren
  • 200 gram sperziebonen of kousenband
  • 2 roti-pannenkoeken (van de toko)
  • 200 gram kipfilet

Wat ga je doen:

  • Hak de ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en hak het vruchtvlees fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de tomaat in blokjes. Kook de eieren en bak de kipfilet en knoflook met kerriepoeder en een snufje zout.
  • Doe het kerriepoeder in een grote braadpan zonder olie en roer de kerrie 1 minuut met een houten lepel door de pan. Voeg dan de olijfolie toe, gevolgd door de ui, knoflook, tomaat en chilipeper. Bak alles, maar pas op dat de massa niet aanbrandt. Roer de aardappels erdoor en bak deze even mee.
  • Verkruimel de bouillonblokjes over het gerecht en schenk 200 milliliter water in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, roer voorzichtig door en laat het gerecht pruttelen totdat de aardappels bijna gaar zijn. Voeg nu kousenband of sperziebonen en de kip toe en kook nog 5 minuten.
  • Vul de roti-pannenkoeken met het mengsel.

Per persoon bevat dit recept 575,45 calorieën waarvan 79 gram koolhydraten, 25,06 gram eiwitten en 15,08 gram vetten.

Chocoladefluff

Proteïne fluff. Al 100 keer voorbij zien komen, nog nooit geprobeerd. Gewoon luiheid hoor, maar toen ik het recept voorbij zag komen ontkwam ik er niet meer aan. Deze fluff is namelijk super easy te maken en je vindt ook nog 2 andere varianten in het boek. De chocoladefluff is mijn favoriet.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gram ijsklontjes
  • 120 gram caseïne in chocoladesmaak
  • 100 ml melk naar keuze

Wat ga je doen:

  • Crush de ijsklontjes in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de caseïne toe en laat het apparaat doordraaien.
  • Voeg langzaam de melk toe totdat je fluff krijgt.

Per persoon bevat dit recept 127,7 calorieën waarvan 2,85 gram koolhydraten, 24,96 gram eiwitten en 2,31 gram vetten.

Ik ben heel erg benieuwd of deze recepten passen bij de verwachting die je van het boek had. En of je ze gaat maken natuurlijk. Laat het me weten in de reacties hieronder, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie