RECEPT | PASTINAAK STAMPPOT

Een tijdje geleden hield Vivera een super leuke winactie waarbij je gebruik moest maken van hun vegetarische spekjes, vegetarische braadworst รณf hun vegetarische rookworst. Het doel? Een zo origineel mogelijk recept bedenken. De prijs? Een KitchenAid foodprocessor. Die prijs liep ik mis, wat helemaal niet geeft want er kwam weer een geniaal receptje uit! Met mijn huidige liefde voor stamppotjes was de keuze natuurlijk niet zo moeilijk. Deze keer alleen niet op basis van (zoete) aardappel, maar op basis van pastinaak. Omdat er op Instagram heel positief werd gereageerd heb ik het recept voor jullie uitgewerkt, uiteraard is het ook heerlijk met een gewone rookworst als je dat liever hebt!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram pastinaak
  • 300 gram winterpeen
  • 1 prei
  • 2 Vivera vegetarische rookworsten
  • snufje kerriepoeder
  • verse bieslook
  • zout en peper

Wat ga je doen?

  • Schil de pastinaak en winterpeen met een dunschiller en snijd ze in stukken.
  • Doe de stukken in een pan met kokend water en voeg een snufje zout toe. Kook de pastinaak en de winterpeen in ongeveer 20 minuten gaar, je moet er makkelijk met een vork in kunnen prikken.
  • Snijd in de tussentijd de prei in ringen en de bieslook in kleine stukjes.
  • Ongeveer 5 minuten voordat de pastinaak en winterpeen gaar zijn bak je de prei zachtjes aan in een koekenpan met wat kokosolie.
  • Bereid in de tussentijd de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Als de pastinaak en winterpeen gaar is giet je de pan af en stamp je het geheel tot een zachte puree.
  • Voeg de kerriepoeder en de prei toe en roer goed door, breng het geheel eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de rookworst en wat verse bieslook.

Wanneer je je aan bovenstaande ingrediรซnten houdt bevat 1 portie 318 calorieรซn waarvan 55,9 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten en 5,3 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie.

Geef een reactie