FIT | WORKOUT TIPS VOOR THUIS

Het nieuwe jaar is net begonnen. Jij bent goed bezig met je voornemens.  Maar naar de sportschool gaan dat wil maar niet lukken. Telkens komt er wel weer wat tussen. Geen oppas, langer moeten werken, verjaardagfeestje noem maar op. Maar hoe ga jij je doelen behalen? Ik ga je met deze blog proberen te helpen om een home workout te doen zodat jij toch de nodige progressie kunt maken. Het is via deze blog niet mogelijk om een persoonlijk programma te maken per individu, maar ik zal wel laten zien wat een leuke workout is voor thuis.

Wat zijn de voordelen van het thuis trainen?

  • je kunt gaan trainen wanneer het jou uitkomt
  • je hoeft geen oppas te regelen
  • je bent geen extra kosten kwijt aan de sportschool
  • nooit meer een wachtrij voor dat ene apparaat wat jij juist nodig hebt
  • het scheelt een hoop tijd
  • niemand kijkt wat je aan het doen bent, je kunt in alle rust trainen

Maar hoe ga je nu aan de slag?
Als eerste moet je zorgen dat je een ruimte hebt waar je wat bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast is het erg fijn als je wat kleine materialen hebt, bijvoorbeeld een dumbell of een kettlebell. Daarnaast is een swissball ook erg handig. Maar heb je bijvoorbeeld geen dumbells tot je beschikking, dan kun je bijvoorbeeld ook twee volle flessen met water pakken.

Tijd voor de workout!
Start met een goede warming up. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een foamroller gebruiken. De foamroller kun je ook na de workout gebruiken. De foamroller is om het  herstellen van de spier te versnellen en de triggerpoints te verwijderen.

Doe hierna wat andere rek en strek oefeningen zo dat je goed warm bent.  Na de warming up gaan we dan echt starten met de workout.

Oefening 1
Squat jumps – 2 sets van 10 herhalingen

Oefening 2
Goblet squats – 4 sets van 15 herhalingen

Oefening 3
Lunges – 4 sets van 15 herhalingen per kant

Oefening 4
Dumbell lying powell raise – 4 sets van 12 herhalingen per kant

Oefening 5
Glute bridge – 4 sets van 15 herhalingen

Oefening 6
Plank – 4 sets van 30 seconden

Oefening 7
One arm high row – 4 sets van 12 herhalingen per kant

Oefening 8
Burpees – 4 sets van 10 herhalingen

Als je dit 2 à 3 keer per week doet en daarnaast ook lekker actief bent, bijvoorbeeld door dagelijks een uurtje met de hond wandelen, dan weet ik zeker dat jij resultaat gaat behalen in samenhang met je voeding. Want dat is wel erg belangrijk! Je kunt nog zoveel sporten als je wilt, als je voeding niet is aangepast op je doelen en lifestyle zal je geen progressie boeken.

Heb je vragen, dan kun je mij altijd een mail sturen dannypersonalbodycoach@gmail.com

 

 

Geef een reactie