RECEPT | SKINNY HUTSPOT

Wauw guys, het is alweer december! Time flies when you’re having fun!  De afgelopen dagen was het belachelijk koud, althans, voor mijn begrippen en daar past natuurlijk een lekker bordje met Hollandse pot bij. Tot voor kort was dat absoluut niet mijn ding, maar sinds kort ben ik helemaal om! Eerder postte ik al een recept voor een snijbonen stamppotje en een stampotje met zoete aardappel. Vandaag tijd voor een skinny hutspot receptje! In het traditionele recept gaan gebakken spekjes, rookworst en een aanzienlijke hoeveelheid boter. Dit recept is macro verantwoord, vegetarisch én super snel klaar! Perfect voor een doordeweekse winterse dag!


 Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram hutspotgroente, ik gebruikte een kant en klare zak uit de supermarkt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • peper & zout
  • 2 kaasschnitzels, ik gebruitke de kaasschnitzels van Vivera

Wat ga je doen?

  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Maak de blokjes niet te groot zodat ze tegelijk klaar zijn met de voorgesneden winterpeen en ui.
  • Doe de aardappelblokjes in een pan samen met de voorgesneden hutspotgroente en steek de laurierblaadjes ertussen.
  • Vul de pan met water en laat ongeveer 15 minuten koken totdat alles gaar is.
  • Giet het geheel af en haal de laurierblaadjes uit de pan. Voeg nu de komijn en wat peper en zout toe en stamp het geheel tot een grove puree.
  • Bak in de tussentijd de kaasschnitzels in de koekenpan met wat kokosolie en serveer ze bovenop de hutspot.

Wanneer je bovenstaande hoeveelheden aanhoudt en het verdeeld over 2 porties bevat 1 portie 394 calorieën waarvan 40,2 gram koolhydraten, 25 gram eiwitten en 11,5 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Wil je meer van dit soort receptjes zien? Klik dan hier! En voor nog meer eetinspiratie kun je me volgen op Instagram.

Geef een reactie