RECEPT | SPELT TAAI TAAI

Om maar gelijk in de sferen te blijven na de kruidnootjes van eerder deze week heb ik vandaag een receptje voor taai taai. Geen gewone taai taai, maar taai taai van speltmeel. Waarom van speltmeel? Omdat dit meer complexe koolhydraten bevat dan de tarwebloem waar taai taai normaal gesproken van gemaakt wordt. Maar zal ik je wat leuks vertellen?! Ik lust helemaal geen taai taai! Vriendlief wel en het is dan ook aan hem te danken dat ik hier mijn hersenen op heb laten kraken. En met succes! Want deze taai taai vind ik zelfs lekker. Misschien door het laagje kokosbloesemsuiker wat ik er bovenop heb gestrooid, maar misschien ook wel gewoon door mijn eigen kookkunsten. Het is en blijft een guilty pleasure, maar wel in een zo gezond mogelijk jasje zoals je hier gewend bent!


Wat heb je nodig?

  • 350 gram speltmeel
  • 250 gram ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Wat ga je doen?

  • Meng in een kom 1 van de eieren met de ahornsiroop tot je een glad mengsel hebt.
  • Doe in een andere kom het speltmeel, de kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en een snufje zoet en roer dit goed door elkaar.
  • Meng de droge ingrediënten nu in delen door het natte mengsel. Je kunt dit met de hand doen of met een handmixer op de laagste stand.
  • Wanneer het deeg te zwaar wordt om te mixen kun je het verder kneden met je handen.
  • Wanneer je een goed gemengd deeg hebt kneed je het tot een bal en verpak je deze in vershoudfolie.
  • Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast
  • Wanneer het uur voorbij is kun je de oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem of speltmeel en rol de deegbal uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik.
  • Steek met vormpjes figuurtjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop een ei los en bestrijk het deeg ermee.
  • Strooi er hierna wat kokosbloesemsuiker over en druk dit een beetje aan.
  • Bak de taai taai in ongeveer 10 tot 15 minuten af.

Ik haalde 24 koekjes uit dit recept. Een koekje bevat dan 82 calorieën waarvan 15,7 gram koolhydraten, 2,3 gram eiwitten en 0,7 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg me op Instagram voor meer eetinspiratie!

Geef een reactie