RECEPT | SPECULAAS PROTEÏNE MUFFINS

Zoals ik vorige week al aangaf is er een speculaas obsessie gaande. Het past zo lekker in het seizoen en dankzij de koek- en speculaaskruiden én het speculaas eiwitpoeder van Body & Fitshop kan ik er gewoon nog guilt free van genieten ook! Hou ik van! Ik heb een paar belachelijk lekkere muffins de oven uit getoverd en het zou enorm egoïstisch van me zijn om deze helemaal voor mezelf te houden. Ze zijn zelfs zo lekker dat ze het niet langer dan een paar uur hebben overleefd. Ze zijn hartstikke macro friendly, dus mocht je je niet in kunnen houden dan kan het niet zo heel veel kwaad! Er zit geen suiker in, geen zoetstoffen maar heel veel speculaas(smaak)!


Wat heb je nodig voor 6 muffins?

  • 30 gram fijngemalen havermout
  • 1 scoop eiwitpoeder, ik gebruikte Whey Perfection in de smaak speculaas
  • 200 gram magere Franse kwark
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden, of meer na smaak

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Maal de havermout fijn in een foodprocessor. Je kunt ook havermeel gebruiken wanneer je dit te veel moeite vindt.
  • Meng alle ingrediënten vervolgens met een handmixer tot een glad en luchtig beslag.
  • Vet een muffinvorm in met wat PAM spray of kokosolie en verdeel het beslag over de vorm.
  • Bak de muffins in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer even met een prikker of ze van binnen ook gaar zijn, als er niks blijft plakken zijn ze goed!

Een muffin volgens bovenstaande ingrediënten bevat 90 calorieën waarvan 5,9 gram koolhydraten, 9,7 gram eiwitten en 2,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond als je ze ook hebt gebakken? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie