RECEPT | CINNAMON PROTEIN CAKE

De proteïne cakes beginnen inmiddels wel een beetje een ding te worden hier. Maar terecht ook eigenlijk, want ze zijn het perfecte tussendoortje, de perfecte pre- of post workout snack en wanneer je geen eiwitpoeder in huis hebt kun je het desnoods weglaten en heb je ook een heerlijke cake. Sommige cakes zijn qua macro’s zelfs nog geschikt als ontbijt! En deze variant zou daar ook zomaar geschikt voor kunnen zijn! Om een beetje in de herfstachtige sferen te blijven, maar niet weer door te slaan in mijn speculaas obsessie heb ik gekozen voor kaneel. En wat was dat een belachelijk goede zet, als ik het zelf mag zeggen! Een proteïne cake zonder al te veel poes pas, maar met een gigantisch fijne structuur en een heerlijke smaak! Let’s go!


 Voor 1 cake heb je nodig:

  • 80 gram fijngemalen havermout
  • 55 gram kokosmeel
  • 3 scoops eiwitpoeder (ongeveer 90 gram), ik gebruikte Whey Perfection in de smaak vanille
  • 30 gram agavesiroop
  • 4 eiwitten (120 gram wanneer je vloeibaar eiwit gebruikt)
  • 75 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 120 gram Hak appelmoes 0%
  • 2 eetlepel vanille extract
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 0,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Pak 2 mengkommen.
  • In de ene mengkom doe je alle droge ingrediënten, roer deze goed door elkaar en leg het even aan de kant.
  • In de tweede mengkom doe je alle natte ingrediënten. Meng deze met een handmixer tot een glad en luchtig geheel.
  • Gooi al mixend de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, doe dit in delen zodat er geen klonten ontstaan maar een glad en plakkerig beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep hier het beslag in. Spreid het gelijkmatig uit over de vorm.
  • Zet de cake nu voor 25 à 30 minuten in de oven en controleer even met een prikker of de cake gaar is.

Wanneer je deze cake in 12 plakken snijdt bevat 1 plak 96 calorieën waarvan 9,6 gram koolhydraten, 9,2 gram eiwitten en 1,5 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

2 thoughts on “RECEPT | CINNAMON PROTEIN CAKE

  1. Jessica

    Zou je het havermout ook voor iets anders kunnen vervangen? Bijv speltmeel of amandelmeel?

    1. wayofhealth

      Ja hoor! Speltmeel kun je 1 op 1 vervangen, van amandelmeel weet ik het eerlijk gezegd niet, werk er zelden mee. Maar je kunt de verhouding vast vinden op Google ?

Geef een reactie