RECEPT | HARTIGE SPELT PANNENKOEKEN

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we hier behoorlijk dol zijn op pannenkoeken. Je kunt er ook zo heerlijk mee variëren waardoor je er eigenlijk nooit genoeg van kunt krijgen. Tenminste, als het aan ons ligt! Anyway, zoete pannenkoeken kennen we inmiddels wel. Ik eet zelf toch het liefst hartige pannenkoeken. Lekker bij de lunch of als makkelijke avondmaaltijd in het weekend! En wanneer je kiest voor verantwoorde ingrediënten hoeft een pannenkoek dus niet eens als ongezond bestempeld te worden. In dit recept gebruiken we een eigen gemaakt beslag in plaats van de kant en klare variant uit de supermarkt. Niet alleen vanwege de suikers in deze mixen, maar ook omdat speltmeel uit goede koolhydraten bevat en dus voedzamer is! Qua groentes kun je er op doen wat je maar lekker vindt, maar deze combinatie is mijn ultieme favoriet op dit moment!


Wat heb je nodig voor 4 pannenkoeken?

  • 150 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 300 ml water (melk kan eventueel ook)
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 tomaat
  • geraspte kaas, ik koos voor jong belegen 30+
  • snuf zout

Wat ga je doen?

  • Snijd de tomaat in stukjes, en als je wil de spinazie ook.
  • Meng het speltmeel, het ei en het water tot een glad beslag. Voeg ook een flinke snuf zou toe, maak het niet te gek natuurlijk.
  • Verwarm wat kokosolie in de pan en doe hier een handje spinazie en wat tomaten stukjes in. Bak dit ongeveer een minuutje aan.
  • Giet een soeplepel beslag in de pan en strooi er gelijk wat geraspte kaas overheen.
  • Wanneer de bovenkant droog is kun je de pannenkoek omdraaien. Doe dit wel voorzichtig, ze kunnen snel breken.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat één pannenkoek 176 calorieën waarvan 22,2 gram koolhydraten, 10,3 gram eiwitten en 4,3 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer gezonde en lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eet inspiratie!

Geef een reactie