RECEPT | LOW CARB SESAM CRACKERS

In dit recept combineer ik 2 van mijn meest favoriete ingrediënten en smaken; kokosmeel en sesam! Je vindt op de site nog een aantal recepten waarin ik kokosmeel gebruik maar deze zijn allemaal zoet. Vandaag een hartige variant met sesam dus. Doordat ik hierbij heb gekozen voor kokosmeel zijn deze crackers vrij laag in calorieën, en dat vind ik fijn! Ze zijn ook geschikt wanneer je het Paleo dieet volgt. En guess what, ze zijn nog lekker ook! Ik eet ze eigenlijk het liefst zonder beleg, de mosterd die ik heb toegevoegd geeft de crackers al genoeg smaak. Maar met een plakje kaas zijn ze ook heerlijk. Je kunt de crackers van te voren maken en ze bewaren in een luchtdicht doosje. Ik zou ze zelf niet langer dan 2 dagen bewaren, maar geloof mij, dat gaat je niet eens lukken!


Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 3 eetlepels sesampasta (tahin)
  • 2 eetlepels sesamzaad (ongeroosterd)
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel zachte kokosolie
  • 1 ei

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de sesampasta, het sesamzaad, het ei, de mosterd en de kokosolie in een kom en meng dit met een mixer tot een glad geheel.
  • Voeg het kokosmeel toe en mix dit goed door het mengsel, er ontstaat een plakkerig deeg. Wordt het niet plakkerig? Voeg dan voorzichtig nog een beetje kokosmeel toe.
  • Pak 2 vellen bakpapier en vet deze in met wat kokosolie.
  • Maak van het deeg een bal en leg deze tussen de ingevette vellen bakpapier.
  • Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een dunne plak, ongeveer 3 mm dik.
  • Haal de bovenste laag bakpapier eraf en snijd het deeg lichtjes in met een mesje zodat je de crackers straks makkelijk kunt breken.
  • Bestrooi het geheel met nog wat sesamzaadjes.
  • Zet het deeg voor 18 minuten in de oven.

Het gehele recept bevat 440 calorieën waarvan 6,3 gram koolhydraten, 20,1 gram eiwitten en 34,1 gram vetten. Ik haal ongeveer 8 crackers uit dit recept.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie