RECEPT | FLUFFY PROTEIN CAKE

Eerder bakten we al een proteïne cake met citroen en vandaag hebben we een andere variant voor je. Laten we eerlijk zijn, van dit soort receptjes kun je er nooit genoeg hebben. De cake is een heerlijk tussendoortje maar heeft ook de perfecte verhouding tussen koolhydraten en eiwitten waardoor het ook een goede pre workout snack is. Het enige nadeel is wel dat deze cake zo lekker is dat je er van blijft eten, ik spreek uit ervaring! Hoe je dit kunt voorkomen? Snijd een plakje voor jezelf en vries de rest in. Zo kun je dagenlang genieten van een heerlijk plakje cake! De fluffyness wordt wel iets minder wanneer je de cake invriest, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om de smaak. Ben je benieuwd? Let’s go!


Wat heb je nodig?

  • 150 gram speltmeel
  • 2 scoops eiwitpoeder (56 gram), ik gebruik Whey Perfection in de smaak vanille
  • 200 gram suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix het met handmixer tot een glad geheel. Mix wat langer door voor een luchtig beslag. Je kunt hiervoor ook een blender gebruiken.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep hier het beslag in.
  • Je kunt het bakblik een paar keer op het aanrecht tikken om alle luchtbellen eruit te halen. Ik heb dit niet gedaan omdat dit niet ten goede komt van de fluffyness.
  • Zet de cake voor 30 minuten in de oven en controleer met een prikker of hij gaar is.

Het gehele recept bevat 993 calorieën waarvan 120,8 gram koolhydraten, 75,7 gram eiwitten en 18 gram vetten. Je kunt ongeveer 10 plakken uit de cake snijden.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg ons op Instagram voor kijkjes achter de schermen!

 

1 thought on “RECEPT | FLUFFY PROTEIN CAKE

  1. Anne

    Wat een fijn en makkelijk recept zeg, je cake ziet er heerlijk luchtig uit!

Geef een reactie