RECEPT | PEANUTBUTTER COOKIES

Don’t we all love peanutbutter?! Voor degenen die er niet van houden, dit recept is niet voor jou. Voor degenen die er net zo gek op zijn als ik, je bent me eeuwig dankbaar! Dit is een echte Guilty Pleasure! In het originele recept zit maar liefst 200 gram suiker, dit heb ik teruggebracht naar 90 gram kokosbloesemsuiker. Waarom kokosbloesemsuiker? Van alle vormen van suiker is dit één van de minst slechte soorten. Dit komt omdat het een onbewerkt product is en een lage glycemische index (GI) heeft waardoor je er minder bloedsuikerspiegelschommelingen (scrabble!) van krijgt. Deze schommelingen geven je energiedips en eetbuien, en die willen we niet! Oke, terug naar de pindakaas koekjes, tijd om aan de slag te gaan!


Wat heb je nodig?

  • 260 gram pindakaas (ik gebruikte de originele variant van CalvΓ©)
  • 90 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de pindakaas, de kokosbloesemsuiker en het ei door elkaar tot je een mooi mengsel over houdt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Draai nu bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat met een vork.
  • Zet de koekjes voor 7 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze gaat eten, ze komen namelijk zacht uit de oven, eenmaal afgekoeld zijn ze harder.

Ik haalde 12 koekjes uit dit recept. Een koekje bevat 180 calorieΓ«n waarvan 9,3 gram koolhydraten, 5,3 gram eiwitten en 13,1 gram vetten. Zoals ik al zei, een sinner!

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

 

Geef een reactie