RECEPT | SHAKSHUKA

Shak hoe? Om eerlijk te zijn was dit precies wat ik dacht toen ik dit gerechtje voor het eerst voorbij zag komen op social media. Shakshuka dus. Een Oosters eenpansgerechtje met tomaat, heel veel kruiden en eieren. Heerlijk om als lunch te eten, eventueel met een pita broodje. Je kunt het trouwens ook nemen als ontbijt (I’m not a fan!) en als avondeten (ideaal als je een kleine eter bent net als ik!). Er zijn online een heleboel recepten te vinden, je kunt met dit gerecht namelijk eindeloos variëren met de kruiden die je toevoegd. Ik ben aan het experimenteren geslagen waar deze enigszins spicy variant uit is gekomen. Hou je niet van spicy, dan kun je de cayennepeper natuurlijk weg laten of eventueel vervangen voor zwarte peper. Een portie voor 1 persoon volgens onderstaande ingrediënten (zonder pita broodjes) bevat 427 calorieën waarvan 33,1 gram koolhydraten, 26,6 gram eiwitten en 17,5 gram vetten.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 2 paprika’s
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke hand peterselie
  • snufje zout
  • 4 eieren

Wat ga je doen?

  • Snipper de ui en snijd de paprika’s en tomaat ik blokjes.
  • Neem een wok of hapjespan, voeg wat kokosolie toe en fruit de ui.
  • Wanneer de ui wat glazig begint te worden voeg je de paprikablokjes toe, bak deze een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe, zet het vuur laag en laat het geheel even pruttelen.
  • Voeg nu alle kruiden,het zout en de gesneden tomatenstukjes toe en roer goed door.
  • Maak nu kuiltjes in je saus voor de eieren (gebruik je 4 eieren, dan maak je dus 4 kuiltjes).
  • Breek je eitjes in de kuiltjes, breng ze eventueel nog wat op smaak met een snufje zout en leg een deksel over de pan. De eitjes worden zo gepocheerd in je saus.
  • Laat de eieren zo’n 6 tot 8 minuten pocheren, controleer regelmatig of de eieren al gaar worden, te gaar is natuurlijk niet zo lekker!
  • Strooi er tenslotte wat peterselie over en je bent klaar om te eten!

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

 

1 thought on “RECEPT | SHAKSHUKA

Geef een reactie