RECEPT | SKINNY KIPSATE

Weer een receptje met courgetti, alleen gebruik ik ze nu als noodles (ook wel zoodles genoemd, maar courgetti vind ik wat fijner klinken). Deze kipsaté is een skinny variant van het origineel maar doet niets onder qua smaak. Door de kipfilet gaar te koken in plaats van te bakken scheelt het ook weer in vetten. En de vetten uit de kokosmelk en de pindapasta zijn gezonde vetten. En deze goede vetten zijn juist super belangrijk wanneer je af wilt vallen. Klinkt onlogisch he, toch is het echt waar! Door deze vetten is het gerecht wat hoog in calorieën maar laat je daar niet door afschrikken! Qua macro’s ziet het er hartstikke goed uit! En vind je het toch een beetje too much, dan bewaar je dit receptje voor je cheatday!


Voor 2 personen heb je nodig;

  • 2 kipfilets (ongeveer 300 gram)
  • 2 courgettes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels Crunchy Pindapasta
  • 2 tl sambal (of meer, naar smaak)
  • Optioneel: gebakken uitjes

Wat ga je doen?

  • Breng een pan water aan de kook. Snijd de kip in stukken en kook de kip in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Wanneer de kip gaar is pluk je de kip in stukjes met behulp van 2 vorken.
  • Verwarm op laag vuur de kokosmelk met de pindakaas en de sambal. Roer dit goed door tot het een egaal mengsel wordt. Wanneer de saus begint te koken haal je deze van het vuur.
  • In de tussentijd snijd je de courgette met behulp van een spiraalsnijder in slierten. Deze verwarm je kort in een wok zonder olie.
  • Schuif de courgetteslierten naar 1 kant van de wok en verwarm in de andere kant van de wok de gekookte kipstukjes nog even wat extra op.

Een portie voor 1 persoon bevat 672 calorieën waarvan 16 gram koolhydraten, 45,3 gram eiwitten en 44,9 gram vetten (told you so; kokosmelk en pindapasta!).

Laat je me weten wat je er van vond? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

Geef een reactie