RECEPT | CHOCOLATE MUGCAKE

We looove mugcakes! Deze variant met cacao en kokosrasp is net zo snel klaar als ons basisrecept voor mugcakes maar heeft een iets stevigere structuur door de toevoeging van boekweitmeel. Indien je glutenvrije havermout gebruikt (niet alle havermout is 100% glutenvrij!) is dit recept geschikt bij een glutenvrij dieet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kokosrasp achterwege te laten en bijvoorbeeld cacaonibs toe te voegen of wat gedroogd fruit. Of wat dacht je van stukjes extra pure chocolade! Maakt het wel iets minder gezond, maar wel heeeeel erg lekker! Oke, genoeg gekletst, let’s go!.


Voor 1 mugcake heb je nodig;

  • 30 gram havermout
  • 40 gram boekweitmeel
  • 10 gram cacaopoeder (hoe meer, hoe sterker de chocolade smaak)
  • snuf kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel kokosolie
  • optioneel: kokosrasp

Wat ga je doen?

  • Meng alle droge ingrediΓ«nten in een kom (havermout, boekweitmeel, cacaopoeder en kaneel) en meng dit goed door elkaar. Wanneer je kiest om kokosrasp toe te voegen doe je dit ook hierbij, ik gebruikte iets meer dan 1 eetlepel.
  • Prak in een andere kom de banaan en voeg hierbij het eitje en de kokosolie, de olie hoeft niet gesmolten te zijn.
  • Meng alle ingrediΓ«nten samen, dit kan eventueel in een blender of foodprocessor voor een extra glad beslag maar is niet noodzakelijk.
  • Wanneer het beslag erg plakkerig is kun je er een scheutje water of melk aan toevoegen, dit maakt je mugcake ook iets minder droog.
  • Giet het beslag in een mok en zet deze voor 2,5 minuut in de magnetron op 900 watt. Dit kan per magnetron verschillen dus hou het altijd een beetje in de gaten.

Inclusief de kokosrasp bevat 1 mugcake 485 calorieΓ«n waarvan 61,4 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en 11,9 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie