RECEPT | SLAWRAPS MET GEROOKTE MAKREEL

Oh, ik ben zo enorm gek op koolhydraten he! Voor mij is het dan ook best lastig om op mijn koolhydraat inname te letten. Ik ben dus altijd op zoek naar koolhydraatarme alternatieven en ik heb weer een leuke ontdekking gedaan! Deze slawraps zijn heerlijk fris en vullen goed. Het vraagt wel wat voorbereiding maar geloof mij, dat is het meer dan waard! Het rollen kan wat lastig zijn, maar oefening baart kunst. Natuurlijk kun je variรซren met de ingrediรซnten, je kunt ook nog wat verse kruiden toevoegen en de dipsaus is niet per se nodig. Naturel vind ik ze heerlijk maar de dipsaus geeft het geheel toch een extra touch! Nog een kleine tip voordat je gaat beginnen: heb je geen sesamolie in huis, vervang het dan niet voor een andere olie. De sesamolie is echt toegevoegd voorย de smaak. Wanneer je dit vervangt door bijvoorbeeld olijfolie heeft dit weinig toegevoegde waarde. Ga in dat geval alleen voor wat sojasaus!


Voor 4 slawraps heb je nodig;

  • sla naar keuze, ik gebruik hier kropsla
  • worteljulienne
  • halve komkommer
  • 3 bosuitjes
  • gerookte makreel
  • 50 gram rijstvermicelli
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels soja saus
  • 0,5 theelepel sesamolie

Wat ga je doen?

  • Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de vermicelli vervolgens afkoelen.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, dit is optioneel.
  • Was de sla en laat de slabladen goed uitlekken. Zorg dat je slabladen groot genoeg zijn om de vulling in te rollen.
  • Maak de makreel schoon en zorg dat alle graatjes verwijdert zijn, of je doet net als ik en koopt een gefileerde makreel.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • Pak een slablad en leg in het midden wat van de vermicelli, de bosui, de worteljulienne en de komkommer. Voeg als laatste de makreel toe en bestrooi met wat sesamzaadjes.
  • Rol de slawrap nu op. Rol de sla zo strak mogelijk om de vulling heen voor het beste resultaat.
  • Meng in een apart bakje de sojasaus en de sesamolie om de slawrap in te dippen.

Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor een heleboel eetinspiratie!

Geef een reactie