RECEPT | BASIC MUGCAKE

Er zijn zoveel variaties te bedenken op mugcakes maar daar heb je wel een goed basisrecept voor nodig! Ik heb een heleboel geprobeerd, er is een heleboel mislukt maar ik denk dat ik de perfecte basis heb gevonden om mee te variΓ«ren; je kunt een handje blauwe bessen toevoegen, wat cacao nibs of rozijnen. Wat je maar lekker vindt of waar je op dit moment zin in hebt. Wanneer je niet zo dol bent op de structuur havermout hoef je deze mugcake niet over te slaan! Ik maal de havermout altijd fijn in een foodprocessor zodat je een soort van meel overhoudt. Heb je hier geen zin in dan kun je ook een pak havermeel kopen in de supermarkt!


Voor 1 persoon heb je nodig;

  • halve rijpe banaan
  • 1 ei
  • 2 eetlepels havermout
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zout

Wat ga je doen?

  • Neem een kom en prak de banaan glad met een vork. Meng het ei hier doorheen.
  • Voeg de havermout, het boekpoeder, een snufje zout en een snufje kaneel bij het banaan-eimengsel. Roer goed door.
  • Voeg je toppings toe wanneer je hiervoor kiest. Meng het nog even kort wanneer je dit gedaan hebt.
  • Giet het beslag in een ingevette mok en zet deze voor 2 minuten in de magnetron (1000 watt) of zet hem voor 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Keer de mugcake om op een bordje of lepel hem zo uit de mok op.

Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor een heleboel eetinspiratie!

Β 

Geef een reactie